După diverse încercări de smoothie verde am rămas la câteva variante care sunt pe gustul meu şi le rotesc pe măsură ce apar diverse legume cu frunze verzi.
Pătrunjelul, urzicile, salata verde, frunzele de gulie, frunzele de ridiche sau spanacul sunt câteva dintre verdeţurile pe care le includ în sucul verde pe care îl prepar dimineaţa.Pe perioada iernii când a fost mai greu să găsesc verdeţuri proaspete am optat adesea pentru spanacul congelat, frunzele proaspete de pătrunjel sau spirulină/chlorella/pudră de orz verde.
Dar, din fericire primăvara e pe picior de sosire şi vine cu tot alaiul ei de verdeţuri proaspete pe care le aştept ca pe pâinea caldă :) Să vinăăăă verdeţurile să ne facem combinaţii de salate gustoase şi proaspete, dar şi băuturi din ele ca să ne ajutăm organismul în procesul de detoxifiere.
Aştept leurda, ştevia, loboda, urzicile, ceapa verde, ridichile şi numai când mă gândesc la ele îmi plouă în gură.În aşteptarea acestor delicii, iată un smoothie verde care este o bogăţie de nutrienţi pentru organism şi ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, este cel mai bun energizant!
Ai nevoie de:
- o mână de spanac proaspăt sau congelat;
- 1 lingură seminţe de cânepă decorticate;
- 1 linguriţă pastă de susan - tahina (opţional);
- 1/2 banană;
- 1/2 măr;
- zeama de la o jumătate de lămâie;
- ghimbir, după gust;
- 2-3 linguri de borş;
- apă.
Se pun toate ingredientele în blender şi se bea cu poftă sucul rezultat.
Foto: Ioana Maroşan