Reţetă de post: Quinoa cu broccoli şi garnitură de dovleac la cuptor

Descoperă o combinaţie inedită de legume şi proteine vegetale care asigură nutrienţi esenţiali şi este potrivită pentru zilele în care vrei să posteşti.

Quinoa conţine proteine de calitate superioară, fiind un substitut bun pentru carne. În plus, o poţi combina cu multe legume de sezon pentru a obţine o masă săţioasă şi delicioasă.

Iată o combinaţie care mie mi s-a părut interesantă: quinoa fiartă cu broccoli şi consumată alături de bucăţi de dovleac şi sfeclă coapte.

Pentru quinoa cu broccoli ai nevoie de:

- 1/2 cană cu quinoa
- 1 cană cu apă
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
- 4-5 bucheţele de broccoli.

Se pun la fiert, la foc mic, toate ingredientele cu excepţia bucheţelelor de broccoli.

Se lasă 10 minute sub capac, după care se pun bucheţelele de broccoli şi se mai lasă câteva minute până se înmoaie puţin. În funcţie de preferinţe, poţi lăsa mai mult sau mai puţin broccoli pe foc.

Pentru dovleacul şi sfecla la cuptor ai nevoie de:

- 1 cană cu dovleac, tăiat cubuleţe
- 1/2 cană cu sfeclă roşie tăiată cubuleţe
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
- boia de ardei iute.

Se stropesc legumele cu uleiul de măsline, se condimentează şi se amestecă bine împreună. Se aşază în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Se lasă la cuptor aproximativ o jumătate de oră până ce obţii consistenţa dorită a legumelor.

Foto: Ioana Maroşan