Am încercat exfoliante preparate în casă cu ulei de măsline, miere, zaţ de cafea şi funcţionează de minune atât pentru catifelarea pielii, cât şi pentru stimularea circulaţiei sanguine, care ajută la atenuarea celulitei. Dar, de când am descoperit periajul uscat al pielii şi efectele benefice pe care le are pentru pielea/tenul meu, am încercat să recurg la această metodă tot mai des.
Pielea rămâne catifelată, fină, strălucitoare şi foarte bine hidratată, deoarece crema/untul/uleiul folosit după acest procedeu va intra foarte uşor în piele. Acordă-ţi timp înainte de a face duş şi execută un periaj uscat al pielii, după care hidratează bine pielea.
De ce e bine să faci un periaj uscat al pielii?
- îndepărtezi celulele îmbătrânite sau moarte;
- favorizează circulaţia sanguină şi limfatică, permiţând pielii să "respire" mai bine;
- atenuează celulita;
- permite pielii să absoarbă mai bine substanţele nutritive din unt/uleiul pe care-l foloseşti.
Ai nevoie de:
- 1 perie din fibră vegetală (eu am folosit mănuşile pentru exfoliere şi funcţionează). Nu folosi periile cu fire din plastic;
- voinţă şi răbdare.
Cum se face periajul uscat?
În cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine", dr. Robert Morse recomandă acest tip de periaj uscat pentru a favoriza eliminarea toxinelor din corp şi susţine că nu este foarte importantă direcţia de periere, dar este mai eficientă dacă periezi dinspre extremităţi spre partea centrală a corpului.
- periajul se face pe pielea uscată, înainte de a intra la duş;
- începe cu tălpile, picioarele, gambele şi mâinile;
- este recomandat să faci periajul uscat în fiecare zi sau măcar de 3-4 ori pe săptămână
- pentru ten foloseşte o perie mai mică sau o mănuşă pentru exfoliere şi execută mişcări circulare delicate. Poţi să recurgi la acest periaj uscat al pielii chiar şi zilnic, dacă pielea ta reacţionează bine. Durata periajului: 30 de secunde în primele săptămâni, iar apoi 1 minut. După acest procedeu foloseşte o crema intens hidratantă.