Pătrunjelul: Ce conţine şi de ce merită să-l consumi în fiecare zi

Îl găseşti peste tot, este ieftin şi potrivit pentru o sumedenie de reţete. Dar ştiai că aceste frunze acţionează ca o pastilă de multivitamine pentru corpul tău?


Frunzele proaspete de pătrunjel conţin o multitudine de substanţe nutritive şi au un rol esenţial în alimentaţia noastră, după cum aflăm de la celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith.

Ce substanţe nutritive găsim în pătrunjel

Betacaroten - ajută ficatul, plămânii şi colonul
Clorofilă - purifică sângele, are efect antibacterian.
Vitamina B12 - necesară pentru creşterea normală a celulelor
Fluor - esenţial pentru oase şi dinţi
Acizi graşi esenţiali - esenţiali pentru creier şi inimă
Vitamina C - esenţială pentru sistemul imunitar şi piele.

De ce să mănânci pătrunjel zilnic

1.

Ajută splina şi stomacul, îmbunătăţind digestia proteinelor şi a grăsimilor

2. Ajută ficatul, hrănind sângele şi fluidele din corp

3. Ajută rinichii, uterul şi are un efect benefic asupra glandelor suprarenale

 

4. Întăreşte sistemul imunitar.

Foloseşte frunzele proaspete de pătrunjel în cantitate mare în salatele de crudităţi, peste ciorbe, tocăniţe, ghiveciuri, omletă sau orice alte preparate pe care le consumi.