Pateu de macrou afumat cu brânză de vaci, hrean şi pătrunjel proaspăt

Ai poftă de o reţetă inedită pentru micul dejun? Prepară această combinaţie şi vei obţine o pastă cremoasă, perfectă pentru a face tartine la prima oră.

 

Foto: Ioana Maroşan


Important de reținut: macroul este un pește cu gust pronunțat, trebuie asezonat după gust!

Ingrediente:

- 3 fileuri de macrou afumat (aprox. 200 grame);
- 100 grame de brânză dulce, moale, ușor tartinabilă;
- o jumătate de ceapă roșie;
- coaja și zeama de la o lămâie;
- o jumătate de legătură de pătrunjel;
- 1 linguriţă de hrean răzuit;
- piper;
- ulei de măsline (îl adaugi treptat până când amestecul devine ușor tartinabil).

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în robot și pasează treptat, verificând omogenitatea produsului.
Dacă ţi se pare prea uscat mai adaugă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Sarea se pune la final, deoarece trebuie să iei în calcul că fileurile de macrou conțin destul de multă sare.