O idee pentru micul dejun: Cele mai bune bruschete mediteraneene

Ai rămas în pană de idei pentru micul dejun? Ai poftă de ceva diferit, uşor, dar foarte gustos? Descoperă cât de uşor poţi să faci bruschete mediteraneene cu anşoa, capere şi măsline

Ai rămas în pană de idei pentru micul dejun? Ai poftă de ceva diferit, uşor, dar foarte gustos? Descoperă cât de uşor poţi să faci bruschete mediteraneene cu anşoa, capere şi măsline kalamata!

Am rămas setată pe bruschete. După varianta de bruschete cu anşoa, cartofi şi ceapă verde am trecut la altă combinaţie care s-a dovedit şi ea a fi una de-a dreptul senzaţională pentru papilele mele gustative :)

Da, este puţin prea sărată pentru gusturile mele, dar de aceea am şi specificat la final că nu ai nevoie deloc de sare pentru această reţetă.

Combinaţia de capere, măsline kalamata, anşoa şi mărar proaspăt este senzaţională.

Iată ce ingrediente am folosit:

- 50 grame fileuri de anşoa;
- 4 felii de pâine din făină integrală prăjită;
- 6-8 roşii cherry;
- 8-10 măsline, tăiate petale;
- 2 linguri de capere;
- 1 căţel de usturoi;
- 2-3 linguriţe cu ulei de măsline (se poate folosi uleiul în care au stat fileurile de anşoa);
- zeama de la o felie de lămâie;
- piper;
- o legătură mică de mărar, tocată mare.

Mod de preparare:

1.

Feliile de pâine se prăjesc, apoi se masează cu jumătate din căţelul de usturoi şi se stropesc cu uleiul de măsline sau cu cel în care au stat fileurile de anşoa.

2. Roşiile de feliază sau se taie în sferturi, în funcţie de mărime, iar măslinele se taie petale în jurul sâmburelui.

3. Se pun pe  feliile de pâine, se adaugă caperele, iar deasupra se pun fileurile de anşoa şi se presară frunzele de mărar.

4.

La final se stropesc cu zeamă de lămâie şi se asezonează cu piper.

Atenţie: Nu este nevoie de sare, fileurile de anşoa, măslinele şi caperele conţin suficientă sare.

Foto: Ioana Maroşan