Am primit de la nişte prieteni o găletuşă de roşioare cherry de grădină. Aroma lor şi dulceaţa intensă nu se compară cu absolut niciun alt soi de roşii.
Da, necesită mai mult timp pentru a le curăţa şi spăla, dar merită.Pentru dimineaţă am decis să prepar nişte bruschete rapide cu anşoa şi roşioare cherry, combinate cu aroma perfectă a busuiocului proaspăt. Iar pentru diseară mi-am propus să fac o supă cremă rapidă cu roşii cherry, un avocado, busuioc proaspăt, ulei de măsline şi un căţel de usturoi.
Iată cât de rapid poţi să faci nişte bruschete delicioase şi sănătoase!
Ai nevoie de:
- felii de pâine din făină integrală, prăjite;
- roşii cherry;
- frunze de busuioc;
- file de anşoa;
- piper negru măcinat;
- usturoi (opţional, dar necesar, dacă nu mergi la serviciu :D)
- ulei de măsline sau uleiul de la conserva de anşoa.
Se prăjesc feliile de pâine, se taie în jumătăţi roşioarele şi se aranjează pe pâine.
Pune câte un file de anşoa, frunze de busuioc, piper şi ulei.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan