Aveam lapte de cocos proaspăt făcut în casă, fulgi de porumb fără zahăr achiziţionaţi cu o seară în urmă şi zmeură proaspătă. Combinaţia pe care am făcut-o a fost una perfectă pentru gustul meu: un mic dejun răcoritor, uşor şi cu o aromă delicioasă de nucă de cocos.
Este de preferat să optezi pentru această variantă atunci când pofteşti la cereale cu lapte ca să le eviţi pe cele din comerţ cu un conţinut exagerat de zahăr rafinat şi aditivi de tot soiul. Dacă ai la îndemână şi câteva migdale, nuci, seminţe de dovleac nu ezita să le adaugi în laptele din nucă de cocos.
Ca să prepari acest mic dejun ai nevoie de:
- 1 cană cu lapte din nucă de cocos (sau alt lapte vegetal);
- un pumn de fulgi de porumb fără zahăr;
- un pumn de zmeură proaspătă;
- puţină miere de albine naturală (opţional);
- 1 linguriţă seminţe de chia (opţional);
- puţină scorţişoară (opţional).
Se pun toate ingredientele într-un bol şi se mănâncă cu mare poftă :)