Conţine multă clorofilă care curăţă sângele şi rinichii, iar dacă eşti vegan este o sursă importantă de vitamina B12 care este esenţială corpului.
Mi-am propus să încerc din nou pulberea de spirulină după o primă încercare nereuşită în urmă cu un an. Nu-mi place deloc la gust şi încerc să găsesc soluţiile cele mai bune pentru a-i ascunde aroma ca să o pot consuma.
De ce mă ambiţionez să consum spirulină?
1. S-a demonstrat că ajută rinichii şi curăţă sângele
Pentru că este o sursă importantă de clorofilă care curăţă sângele de toxine, ajută rinichii să filtreze reziduurile şi conţine de trei ori mai multă proteină decât carnea de vită. Cum nu obişnuiesc să consum zilnic, uneori nici chiar săptămânal carne, am optat pentru a consuma în fiecare zi câte o linguriţă de spirulină.
2. Conţine de trei ori mai multe proteine decât carnea
"În stare uscată, conţine 60% proteine, în cadrul cărora întâlnim toţi aminoacizii esenţiali în cantităţi echilibrate. Spre deosebire de alte alimente bogate în proteine, spirulina este uşor de absorbit şi asimilat", explică medicul nutriţionist Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".
3. Asigură necesarul de vitamina B12
Această microalgă de culoare verde asigură şi un aport însemnat de vitamina B12 care este esenţială veganilor sau persoanelor care nu obişnuiesc să consume carne decât ocazional.
4. Înlocuieşte cu succes suplimentele alimentare din farmacie
De asemenea, consum spirulină pentru că are o multitudine de vitamine şi minerale care energizează corpul şi prefer să optez pentru pulberea/tabletele de spirulina în locul suplimentelor alimentare din farmacie. "Spirulina mai conţine betacaroten, vitamina B12, acidul gama linolenic, enzime, oligominerale şi clorofilă", explică nutriţionistul.
5. Inhibă formarea cancerului
Pentru că spirulina conţine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianină, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat ştiinţific că spirulina poate stopa evoluţia celulelor canceroase, datorită acestui compus anticancerigen.
6. Conţine grăsimi sănătoase
Pentru că este bogată în acizi graşi esenţiali care sunt importanţi pentru buna funcţionare a organismului.
O combinaţie de smoothie care mi-a plăcut
- 1 linguriţă cu pulbere de spirulină crudă;
- 1/2 cană cu apă sau lapte vegetal;
- 1 banană;
- 1 mână cu frunze de mentă;
- 1 măr verde;
- puţină zeamă de lămâie (opţional).
Se amestecă toate ingredientele în blender. Mie îmi place să fie un smoothie mai acrişor pentru că îl pot bea mai uşor fără să mă deranjeze gustul spirulinei.
Posteaza comentariu