Idee pentru masa de prânz: Salată cu sardine şi tofu afumat

Dacă nu ai idee ce să mănânci la masa de prânz, ia în considerare această idee! O salată săţioasă cu sardine şi tofu afumat, alături de verdeţuri şi legume proaspete.


Am preparat salata într-o zi la masa de prânz şi a făcut furori printre colegi. Aşa că ne-am etalat cu toţii talentele şi am fotografiat-o ca să v-o recomandăm :)

Dacă nu îţi plac sardinele din această combinaţie poţi să le înlocuieşti cu o conservă de ton.

Sardinele sau tonul furnizează proteine, dar şi grăsimi sănătoase. În plus, adaugi tofu afumat pentru un aport însemnat de calciu, dar şi verdeţuri proaspete şi legume de culori diferite. O nebunie de salată!

Iată ce ingrediente am folosit:

- 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- lobodă verde şi purpurie, mărunţită
- un morcov, tăiat rondele
- 1/2 ardei verde de grădină, tăiat
- 1 castravete, tăiat cubuleţe
- puţină ceapă roşie, fideluţă
- cubuleţe de tofu afumat
- 1 conservă de sardine
- sare de mare
- piper negru
- puţină zeamă de lămâie sau oţet.

Se amestecă toate ingredientele şi se consumă cu poftă.

Foto: Ioana Maroşan & Bogdan Mirică