Găteşte vegan: Taco cu boabe de fasole, busuioc şi salsa

Dacă vrei să variezi meniul şi te-ai săturat de salate, cea mai bună idee este să încerci un taco cu umplutură de legume şi sos iute. Este săţios, sănătos şi foarte uşor de preparat.

Dacă vrei să variezi meniul şi te-ai săturat de salate, cea mai bună idee este să încerci un taco cu umplutură de legume şi sos iute. Este săţios, sănătos şi foarte uşor de preparat.

Aseară am avut poftă de ceva picant şi am încropit rapid o salată cu boabe de fasole pe care am folosit-o ca umplutură în feliile de tortilla din porumb. A ieşit ceva foarte gustos, peste care am mai turnat un sos salsa şi am presărat câteva rondele de ardei iute murat.

Pentru salată am folosit:


- 1/2 cană boabe de fasole roşie;
- 1 roşie, tăiată cubuleţe;
- 1 ardei, tăiat cubuleţe;
- 1 castravete, tăiat cubuleţe;
- 1 ceapă roşie mică, mărunţită;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 1/2 legătură de mărar;
- un pumn de frunze de busuioc proaspăt;
- rondele de ardei iute;
- sare de mare;
- piper negru;
- ulei de măsline presat la rece (data viitoare voi folosi pastă de susan).

Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă în feliile de tortilla din porumb.

Pentru sosul salsa:

- 2 roşii;
- 1 ceapă mică;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 ardei iute;
- sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele în blender. Se poate consuma crud sau îl poţi fierbe 2-3 minute la foc mediu.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan