Găteşte vegan: Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată

Ai poftă de o prăjitură uşoară care să te răcorească în zilele caniculare? Apelează cu încredere la această combinaţie de ciocolată crocantă şi îngheţată cremoasă de banane!

Ai poftă de o prăjitură uşoară care să te răcorească în zilele caniculare? Apelează cu încredere la această combinaţie de ciocolată crocantă şi îngheţată cremoasă de banane!

Aveam prin casă nişte orez expandat pe care am avut poftă să-l combin cu ciocolată neagră pentru a rezulta un "blat" crocant. Şi, cum nu-mi doream doar batoane simple de ciocolată, m-am gândit să prepar în locul cremelor bogate în margarină şi unt, o variantă răcoroasă de îngheţată de banane şi piersici care a mers de minune peste blatul crocant de ciocolată.

Iată ce ingrediente am folosit:

Pentru blat:
- 1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
- 1 cană cu orez expandat;
- 1 lingură de piure de castane (opţional);
- puţină apă.

Pentru crema de îngheţată:
- 3 banane congelate;
- 1 piersică coaptă bine.

Pentru a prepara blatul am topit la abur ciocolata, după care am încorporat în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Am turnat blatul într-o caserolă în care am pus foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi l-am apăsat cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp am mixat în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi am turnat îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan