Găteşte vegan: Pilaf din mei cu ghimbir şi curry

Dacă vrei să înlocuieşti orezul alb cu altceva îţi recomand să foloseşti meiul sau quinoa pentru că vei obţine o mâncare mult mai gustoasă şi sănătoasă. Vezi cum să faci în 20 de

Dacă vrei să înlocuieşti orezul alb cu altceva îţi recomand să foloseşti meiul sau quinoa pentru că vei obţine o mâncare mult mai gustoasă şi sănătoasă. Vezi cum să faci în 20 de minute un pilaf delicios din mei!

Meiul conţine fier, magneziu, potasiu, siliciu, vitamine din complexul B, vitamina E, proteine cu puţine calorii, enzime digestive şi are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces. Îl poţi folosi în locul cartofilor dacă îţi place piureul, pentru a evita consumul exagerat de cartofi.

De asemenea, trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.

Chinezii au numit meiul "regele cerealelor", datorită varietăţii de nutrienţi din conţinut, dar şi pentru că ajută foarte mult la digestie. Dacă vrei să incluzi meiul în meniul tău, gândeşte-te că el poate fi preparat la fel ca orezul alb, dar poate să fie o alternativă excelentă la cartofi. Poţi să faci un piure de mei amestecând în blender mei fiert cu ceapă şi conopidă la abur, pătrunjel proaspăt, sare şi piper.

Dar, pe lângă acest piure, poţi să foloseşti meiul ca înlocuitor pentru orezul alb rafinat şi să prepari acest pilaf delicios şi rapid pe care l-am terminat în maxim 20 de minute fără să-l pândesc să nu se prindă de cratiţă.

Iată ce ingrediente am folosit pentru acest pilaf din mei:

- 2 linguri ulei de măsline presat la rece;
- 2 linguriţe de curry;
- 1/2 linguriţă de ghimbir pudră sau proaspăt;
- 1/2 linguriţă de chimen măcinat;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 ceapă, tăiată mărunt;
- 1 dovlecel, tăiat cubuleţe;
- 1 morcov, tăiat rondele;
- 1 cană de mei, înmuiat măcar o oră în apă;
- 3 căni de apă;
- sare şi piper;
- mărar proaspăt.

1. Se încălzeşte uleiul de măsline şi se adaugă curry, chimen, ghimbir şi usturoi.
2.

Se adaugă ceapa şi se căleşte în uleiul cu mirodenii şi 2 linguri de apă.
3. Se adaugă apoi morcovul, dovlecelul şi meiul spălat.
4. După ce se călesc împreună 2 minute se toarnă apa, se pune capacul şi se lasă la foc mic 15 minute, amestecând doar din când în când.
5. Presară mărar proaspăt peste mâncare, imediat după ce ai stins focul.

Poţi servi pilaful cu o salată de crudităţi.

Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan