Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun ca să fie răcoritor? Descoperă cât de rapid poţi să-ţi faci un pateu de mazăre proaspătă care merge de minune cu pâine prăjită.
Profită de mazărea verde care se găseşte la piaţă şi prepar-o în cât mai multe feluri. Pe lângă mâncărica de mazăre care este delicioasă, iată o soluţie pentru micul dejun.
Ai nevoie de:
- 1 cană cu mazăre proaspătă, fiartă puţin la aburi
- 1 cană cu boabe de năut, fierte
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură cu pastă de susan sau 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper negru
- zeamă de lămâie, după gust
- seminţe de coriandru, prăjite şi mărunţite
- fulgi de ardei iute.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos.
Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.Foto: Ioana Maroşan