Dacă nu ai idei pentru cină îţi propun să faci un amestec de legume de toate felurile pe care să le condimentezi cu mirodeniile preferate. Vezi cât de rapid se fac şi cu ce le poţi asocia!
Chiar dacă ai în frigider mâncare gătită se întâmplă adesea să nu ai poftă de ea, ci să pofteşti la ceva proaspăt preparat. Ca să nu pierzi multă vreme în bucătărie şi să prepari rapid o cină proaspătă după ce ai ajuns de la muncă poţi să apelezi la un amestec de legume congelate la care să adaugi unele proaspete şi, eventual, orez integral.
Se prepară foarte repede şi nu ai nevoie de o grămadă de ingrediente.
- o pungă cu amestec de legume congelate;
- 10 ciuperci mari, feliate;
- o ceapă, tocată mărunt;
- un gogoşar, feliat;
- un căţel de usturoi, pisat;
- un pumn cu orez integral;
- boabe de coriandru şi de piper, mărunţite în mojar;
- 4 linguri cu ulei de măsline;
- sare de mare;
- frunze de pătrunjel, mărunţite;
- suc de roşii cât să permită legumelor să se înăbuşe.
Se pun condimentele în uleiul încins, după care se lasă la călit ceapa şi feliile de ardei.
Se adaugă apoi celelalte legume şi condimentele.
Orezul de pune la fiert separat, după care se adaugă în amestecul de legume şi sucul de roşii.
Se lasă pe foc încă câteva minute pentru a pătrunde aromele în orez, după care se poate servi.
Ai opţiunea de a servi amestecul pe corăbioare de ardei capia.
De asemenea, în locul orezului poţi să foloseşti quinoa sau mei. O altă opţiune pentru a servi acest amestec este alături de câteva paste integrale sau de câteva felii de tofu pregătit la grătar.Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan