Dacă ai poftă de o budincă, însă ţii post trebuie să ştii că sunt o mulţime de posibilităţi ca să-ţi astâmperi pofta. Descoperă trei reţete de post care se prepară foarte rapid!
1. Budincă de chia cu lapte de nucă
Seminţele de chia au un conţinut ridicat de minerale, vitamine şi acizi graşi omega-3 au capacitatea de a absorbi lichidul.
Ingrediente:
- 2 linguri seminţe de chia;
- 1 cană lapte de nucă;
- puţin zahăr brut, după gust;
- 1 linguriţă fructe uscate goji (cătină tibetană);
- 1 banană pisată (opţional).
Modul de preparare este unul foarte simplu.
Se pun seminţele la înmuiat în lapte şi se amestecă din când în când până absorb lichidul. La final se adaugă fructele goji şi se mănâncă cu poftă.2. Budincă de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare
Amarantul este o cereală antică, considerată o proteină completă şi una dintre cele mai bogate surse vegetale de fier. Budinca de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare este o opţiune nutritivă pentru micul dejun sau pentru un desert sănătos.
Ingrediente:
- 1/2 cană amarant;
- o cană şi jumătate de lapte de migdale;
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit;
- 1 linguriţă ulei de cocos (opţional).
Când fierbe laptele se pune amarantul şi se lasă pe foc mic, sub capac 20 de minute până absoarbe tot laptele.
La final se amestecă ghimbirul răzuit şi uleiul de cocos, dacă vrei să-l foloseşti. Îi conferă o aromă foarte plăcută de nucă de cocos.Pentru sosul de merişoare ai nevoie de:
- 1/2 banană;
- un pumn de merişoare uscate;
- 1 mandarină;
- puţin zahăr brut;
- puţină apă, dacă e nevoie.
Se mixează în blender toate ingredientele şi se toarnă peste budinca de amarant.
3. Budincă de quinoa (sau orez integral) cu lapte de cocos
Quinoa conţine o proteină completă superioară, având mai multe proteine utilizabile decât carnea. De asemenea este o sursă bogată în minerale, în special calciu care este mai uşor de asimilat decât cel din lapte.
Ingrediente necesare:
- 1 cană cu lapte vegetal (soia, migdale, nucă de cocos, orez, ovăz);
- 1/2 cană de quinoa, spălată bine;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 linguriţă de ghimbir pudră;
- puţină sare de mare;
- nuci crude mărunţite;
- sirop de agave sau zahăr brut;
- felii de banană.
1.
Se pun la fiert quinoa, scorţişoara, ghimbirul, sarea şi laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute până ce observi că boabele de quinoa devin transparente.2. După ce opreşti focul se adaugă nucile mărunţite, iar după ce se răceşte budinca se pune zahărul sau siropul de agave.
3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei să consumi budinca. O altă opţiune este să pisezi banana şi să o amesteci cu budinca de quinoa.
Foto: Ioana Maroşan
Posteaza comentariu