Nu este prima oară când spun că ador combinaţia banane-unt de arahide, prin urmare nu e mare surpriza pentru voi când veţi descoperi un tortuleţ cu ingredientele simple şi care are la bază această asociere.
A rezultat un tort delicios şi foarte săţios.Iată ce ingrediente am folosit pentru acest minunat tortuleţ!
Pentru blat ai nevoie de:
- 1/2 cană cu biscuiţi digestivi, măcinaţi în robotul de bucătărie;
- 2 linguri unt, topit într-un vas cu apă fierbinte;
- miere de albine naturală, după gust;
- 1 baton de vanilie, mărunţit împreună cu biscuiţii.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 2 linguri unt de arahide făcut în casă;
- 2 banane;
- 1 lingură seminţe de chia (opţional);
- puţină zeamă de lămâie.
Pentru ornat:
- ciocolată fondantă;
- chips din banane.
Mod de preparare
1. Se amestecă biscuiţii cu untul topit şi cu mierea de albine, după care se presează în forma pentru tort.
2.
3. Se toarnă crema peste blatul din biscuiţi şi se introduce la frigider câteva ore.
4. Se topeşte la abur ciocolata fondantă cu multă cacao şi se ornează tortuleţul.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan