O prăjitură delicioasă fără lapte, ouă, smântână, făină, unt, margarină, doar nuci, seminţe şi fructe crude. Nu mi-a luat mai mult de oră ca să o prepar şi este o combinaţie delicioasă de căpşuni, vanilie şi ciocolată.
Îmi place tare mult cum se combină gustul căpşunilor cu cel al vaniliei, amplificat de un blat crocant cu cacao. Şi uite aşa a ieşit o tartă delicioasă, fix pe gustul meu şi al celor care au avut ocazia să o guste :)
Ingrediente pentru crustă:
- 1/2 cană migdale crude;
- 1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude;
- miere de albine, după gust;
- cacao sau pudră de roşcove, după gust.
Se mărunţesc migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care se adaugă mierea de albine pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată.
Se presează crusta în formele dorite.Ingrediente pentru crema de căpşuni:
- 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
- miere de albine, după gust;
- 1 cană căpşuni proaspete;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.
Se amestecă toate ingredientele în blender, se toarnă peste crusta şi se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin crema.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1/2 cană nuci cajul înmuiate 3-4 ore;
- miere de albine, după gust;
- căteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
- 1 lingură seminţe de mac;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste crema de căpşuni. Se ornează tarta cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.
Sugestii utile:
1. Curmalele pot să înlocuiască mierea de albine.
2.
3. Uleiul de cocos poate să fie înlocuit cu uleiul de palmier.
4. Aş vrea să încerc să înlocuiesc nucile caju cu nuca de cocos proaspătă, deoarece este mai ieftină.
5. Cacaua pudră poate să fie înlocuită cu pudra de roşcove.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan
Posteaza comentariu