Găteşte fără foc: Pacheţele de primăvară în foi de orez

O soluţie numai bună pentru a diversifica alimentaţia, dar fără să renunţi la consumul de salate proaspete de verdeţuri este aceea de a apela la minunatele foiţe din orez ca să substitui

O soluţie numai bună pentru a diversifica alimentaţia, dar fără să renunţi la consumul de salate proaspete de verdeţuri este aceea de a apela la minunatele foiţe din orez ca să substitui pâinea albă.

Ca să faci aceste pacheţele de primăvară trebuie să ai la îndemână diverse verdeţuri pentru a încropi rapid o salată pe gustul tău. Iată ce ingrediente am folosit eu pentru această reţetă!

Ingrediente pentru salată:

- 2 fire de ceapă verde şi usturoi verde;
- doi pumni de frunze de lobodă în două culori;
- 4-5 ridichi;
- un pumn de rucola;
- 1/2 legătură de mărar;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 1/2 ardei roşu feliat;
- 3-4 linguri de varză murată;
- 1/2 avocado;
- ulei de măsline presat la rece;
- zeamă de lămâie sau oţet de mere;
- sare şi piper.

- foiţe de orez (le găseşti la supermarket, la raionul cu produse asiatice)
- pateu cu leurdă şi curry.

1. După ce ai mărunţit toate ingredientele se amestecă bine.
2.

Foiţele de orez se înmoaie două secunde în apă, după care se lasă un minut pe o farfurie până devin elastice.
3. Se pune o lingură de salată, puţin pateu de leurdă şi se rulează după instrucţiunile de pe pachetul cu foiţe de orez.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan