Găteşte fără foc: Îngheţată pe băţ cu banane şi ciocolată

Îngheţata pe băţ poate să fie una simplă, fără aditivi şi pe care să o putem consuma atunci când ne este poftă, fără să ne fie teamă de cantitatea excesivă de zahăr, lapte praf sau

Îngheţata pe băţ poate să fie una simplă, fără aditivi şi pe care să o putem consuma atunci când ne este poftă, fără să ne fie teamă de cantitatea excesivă de zahăr, lapte praf sau alte ingrediente nocive care ne afectează sănătatea.

Bananele sunt printre fructele mele preferate şi am ales de multe ori să le congelez pentru îngheţată şi diverse smoothie-uri care s-au dovedit a fi exact pe gustul meu.

Aşa că am zis că o banană congelată şi dată prin ciocolată neagră nu are ce să nu fie bună.

Iată cât de simplu poţi să faci o îngheţată pe băţ sănătoasă, pe care poţi să o ai la îndemână în congelator:

- 2 banane;
- 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao;
- miere de albine, după gust;
- fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată.

Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan