Nu mă pot decide care variantă de pepene îmi place cel mai mult. Când mănânc pepene roşu mi se pare senzaţional şi-mi spun că este favoritul meu, însă atunci când dau de aroma intensă a pepenelui galben îmi schimb părerea pe loc :)
Prin urmare, îmi plac la fel de mult ambele variante.
Spre deosebire de îngheţata din pepene roşu, cea făcută din cel galben este mai cremoasă şi mult mai aromată. În plus, dacă-i mai adaugi un topping precum dulceaţa de trandafiri se transformă într-un desert savuros.Iată cât de simplu poţi să faci acasă ingheţată de pepene galben, fără ouă şi lactate!
Ai nevoie de:
- bucăţi de pepene galben, congelate;
- puţină miere de albine;
- dulceaţă de trandafiri pentru topping.
Bucăţile congelate de pepene galben se mixează în robotul de bucătărie până obţii consistenţa dorită.
Nu trebuie să te îngrijorezi că se topeşte pentru că îi ia foarte mult timp şi vei apuca să savurezi îngheţata liniştită.Amestecă mierea de albine în compoziţie şi mixează bine.
Ornează cu frunze de mentă şi dulceaţă de trandafiri (sau altă dulceaţă preferată).
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan