Dacă te întrebi ce poţi să faci cu pulpa de nucă de cocos rămasă după ce ai făcut laptele poţi să găseşti diverse combinaţii cu fructele tale preferate şi să obţii rapid un desert delicios.
Eu aveam în frigider câteva rondele de ananas proaspăt şi am profitat de ocazie, amestecându-l cu pulpa nucii de cocos. Au ieşit câteva fursecuri fărâmicioase, pufoase, cam seci (pentru gustul meu), dar foarte foarte aromate. M-am gândit şi cum le-aş putea îmbunătăţi textura la următoarea preparare: să folosesc nucă de cocos integrală, un pumn de migdale măcinate şi poate să nu le deshidratez.
Un lucru ştiu cu siguranţă că această combinaţie ar merge de minune pentru crema unui mini-tort raw, deoarece este foarte aromată.
Ingredientele necesare:
- pulpă de nucă de cocos rămasă după prepararea laptelui;
- rondele de anas proaspăt;
- miere de albine naturală (opţional).
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie, se modelează după bunul plac (eu am folosit o lingură-cupă pentru îngheţată) şi se lasă la deshidratat 6-8 ore.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan