Variantele vegetale constituie o alternativă perfectă pentru cei care au intoleranţă la lactoză. Se poate face din diverse oleaginoase, fiind uşor de preparat.
Foto: Ioana Maroşan
Nucile caju au un gust foarte apropiat de cel al laptelui de vacă. Sau, cel puţin, asta a fost senzaţia mea atunci când am încercat acest lapte cremos. După laptele de migdale şi cel de cocos care rămân preferatele mele, cred că am să-l situez pe cel din nuci caju pe locul al treilea. Are o consistenţă aparte, nu se face deloc apos pe măsură ce-l păstrezi la frigider şi este foarte cremos.
În plus, nu este necesar să adaugi miere de albine sau curmale, deoarece nucile caju au o dulceaţă aparte şi este foarte posibil să fie suficient de dulce pentru gustul tău.
Eu am pus în el puţină miere de albine, însă data viitoare am să renunţ la ea pentru că mi s-a părut prea dulce. O combinaţie pe care n-am încercat-o încă, dar de care sunt convinsă că este delicioasă este amestecarea laptelui din nuci caju cu banană şi cacao pudră.Ingrediente necesare
- 1 cană cu nuci caju, înmuiate în apă câteva ore
- 2-3 căni cu apă
- puţină sare de mare
- puţină miere de albine (opţional).
Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează până ce obţii un lapte cremos.
Posteaza comentariu