Găteşte fără foc: Cum să faci îngheţată raw-vegană numai cu fructe

Vrei să prepari o îngheţată sănătoasă şi rapidă fără lactate, ouă, zahăr? Ai nevoie de maximum trei ingrediente simple, naturale pe care să le combini şi să le pui la congelator.

Vrei să prepari o îngheţată sănătoasă şi rapidă fără lactate, ouă, zahăr? Ai nevoie de maximum trei ingrediente simple, naturale pe care să le combini şi să le pui la congelator.


Un ingredient de bază în îngheţata raw-vegană este banana. Ea poate să fie înlocuită cu avocado foarte bine copt, dar pe acesta îl găsim mai greu într-o formă suficient de moale şi adesea necesită timp pentru a se coace.

De asemenea, ca preţ, bananele câştigă iar teren, însă poţi să apelezi la avocado atunci când vrei ca în îngheţata ta să predomine doar aroma fructului preferat.

Iată câteva trucuri ca să faci o îngheţată bună:

1. Foloseşte bananele bine coapte pe care să le decojeşti şi să le păstrezi în congelator în pungi ermetic închise.
2. Păstrează în congelator 1-2 pungi cu fructe de sezon sau fructele tale preferate.
3.

Nu folosi deloc zahăr rafinat! Reţine că atunci când foloseşti bananele ca ingredient de bază nu vei avea nevoie de zahăr sau miere de albine, deoarece ele vor adăuga dulceaţa lor. În plus, dacă simţi nevoia ca îngheţata să fie mai dulci apelează la diverse sosuri din fructe proaspete amestecate cu miere de albine (de exemplu zmeură proaspătă pisată şi amestecată cu miere de albine).
4.
Experimentează diverse combinaţii tinând cont de fructele tale preferate. Dacă îţi place zmeura, pune-o la congelat şi amestec-o cu bananele congelate pentru a obţine îngheţata preferată. Amestecă bananele congelate cu orice fructe îţi place.

Foto: Ioana Maroşan