Ai poftă de o ciocolată de casă, dar nu vrei să foloseşti unt şi lapte praf? Descoperă cât de simplu poţi să faci o ciocolată de casă cremoasă numai cu ingrediente 100% sănătoase.
Ingrediente
- 4 linguri cu fulgi de ovăz
- 4 linguri cu fulgi de cocos
- 1 avocado bine copt
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 2 linguri cu miere de albine
- 2 linguri cu unt de cocos
- 1/4 linguriţă cu scorţişoară
- 5 picături cu ulei esenţial de portocale cu uz intern.
Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează până obţii o pastă cremoasă. Se pune o folie alimentară într-o caserola, se nivelează ciocolata şi se lasă la frigider câteva ore până se întăreşte.
Poţi păstra ciocolata la frigider săptămâni bune, deoarece va fi la fel de gustoasă.
Foto: Ioana Maroşan