Găteşte fără foc: Cea mai simplă tartă cu ciocolată

5 ingrediente, maxim 15 minute de preparare şi este gata tarta cu ciocolată. Unde mai pui la socoteală şi faptul că are doar ingrediente sănătoase, fără produse de origine animală, îţi garantez că îţi va plăcea la nebunie.

Prima mea încercare în ale deserturilor raw, adică preparate fără foc, a fost un mini-tort de ciocolată care mi-a captat atenţia de îndată ce l-am văzut preparat de Ani Phyo, o cunoscută specialistă în materie de raw food.

Când am văzut cât de simplu încropeşte un tortuleţ cu doar câteva ingrediente, fără bătăi de cap cu blatul şi crema, a fost o adevărată surpriză şi încântare pentru mine.

M-am pus pe treabă, nu că ar fi ceva foarte complicat :), şi am făcut un mini-tort asemănător care, din punctul meu de vedere, este mult mai delicios decât orice tort de ciocolată pe care îl gustasem până în acel moment.

Şi a rămas printre favoritele mele, deoarece se face foarte simplu şi nu ai nevoie de ingrediente scumpe.


Pentru crustă ai nevoie de:

- 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
- pudră de cacao sau de roşcove,
în funcţie de preferinţă. Poţi să pui cacao doar la cremă;
- puţină sare;
- 1 cană curmale.

Pentru cremă ai nevoie de:

- 1/2 cană curmale sau miere de albine;
- 1 avocado copt sau o banană;
- pudră de cacao, după gust.

1. Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie.

După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul până obţii o crustă lipicioasă;
2. Pune crusta pe farfurie, preseaz-o şi dă-i o formă. Sau mai poţi să foloseşti un inel culinar care îţi va uşura munca şi vei obţine un mini-tort aspectuos;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi aşaz-o peste crustă;
4. Ornează mini-tortul cu felii de căpşuni, zmeură sau orice alt fruct de sezon.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan



Ca să te lămureşti cât este de simplu de făcut acest tortuleţ, priveşte-o pe Ani cum îşi prezintă reţeta! :)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod