Am avut poftă de un lapte de cocos cremos şi super-aromat pe care l-am preparat din fulgi de cocos (care trebuie să nu fie foarte uscaţi şi seci) şi apă călduţă.
După ce am strecurat laptele, am rămas cu pulpa de cocos pentru care am încercat să găsesc o combinaţie pe gustul meu. Cocos plus căpşuni a fost combinaţia câştigătoare şi nu-mi pare rău pentru că mirosea divin în toată casa pe măsură ce se deshidratau biscuiţii.Iată ce ingrediente am folosit:
- 1 cană cu fulgi de orez expandat;
- 1 lingură făină de ovăz;
- 1 cană cu pulpă de cocos (rămasă după ce am strecurat laptele);
- 1 cană cu căpşuni proaspete;
- miere de albine, după gust.
Am amestecat ingredientele uscate în robotul de bucătărie, după care am adăugat căpşunile şi mierea de albine.
Am făcut biluţe pe care le-am aplatizat pe foaia de copt aşezată pe tăvile deshidratorului, după care le-am ornat cu câte o felie de căpşună.
Le-am lăsat la deshidratat aproximativ 6 ore.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan