Găteşte fără foc: Batoane cu nucă şi merişoare

Ca să-ţi prepari acasă nişte batoane delicioase sănătoase şi fără aditivi ai nevoie de câteva ingrediente pe care le alegi în funcţie de gusturile tale. Iată cum să faci rapid batoane cu

Ca să-ţi prepari acasă nişte batoane delicioase sănătoase şi fără aditivi ai nevoie de câteva ingrediente pe care le alegi în funcţie de gusturile tale. Iată cum să faci rapid batoane cu nucă şi merişoare, fără ajutorul cuptorului!

Batoanele crude din diverse nuci, seminţe şi fructe uscate reprezintă o gustare sănătoasă. Este de preferat să le facem în casă ca să evităm aditivii pe care îi găsim în produsele din comerţ. De aceea, poţi să încerci o reţetă simplă care nu este nici foarte costisitoare şi nici nu necesită un timp îndelungat de preparare.

Iată ingredientele pentru batoanele cu nucă şi merişoare:

Ingrediente uscate:

- 2 pumni seminţe de floarea soarelui crude;
- 1 cană cu nucă crudă;
- 1 pumn seminţe de susan crude;
- 1/2 pumn seminţe de dovleac crude;
- 2 rondele de orez integral expandat sau 4 linguri de orez simplu expandat;
- bucăţi mărunte de ciocolată neagră;
- 1 baton de vanilie;
- scorţişoară, nucşoară şi ghimbir pudră, după gust;
- merişoare.

Ingrediente lichide şi cremoase:

- 1/2 cană unt de arahide făcut în casă;
- 2 banane făcute piure în blender;
- miere de albine, după gust.

Mod de preparare:

1. Se lasă la înmuiat seminţele şi nuca, de preferat de seara până dimineaţa.

Dacă eşti pe grabă lasă-le la înmuiat măcar o oră.
2. Se mărunţesc seminţele, nuca, batonul de vanilie şi rondelele de orez expandat în robotul de bucătărie şi se toarnă compoziţia într-un vas mai mare.
3. Se încorporează mirodeniile, bucăţile de ciocolată şi merişoarele, amestecând bine compoziţia.
4. Mixează bananele în robotul de bucătărie, după care adaugă untul de arahide şi mierea de albine. Amestecă toate ingredientele până devin cremoase.
5.
Adaugă pasta de banane peste ingredientele uscate şi amestecă bine compoziţia.
6. Pune într-o caserolă folie alimentară, toarnă compoziţia, niveleaz-o, acoperă cu capacul şi introdu-o la congelator 1-2 ore, apoi la frigider.
7. Compoziţia se scoate din caserolă cu ajutorul foliei alimentare şi se taie batoanele. Se ambalează separat în folie alimentară.
8. Se păstrează la frigider, dar vor fi mai moi. Dacă vrei să le păstrezi mai mult timp este indicat să le ţii la congelator şi să le scoţi pe măsură ce vrei să le consumi.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan