Migdale, nucă, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, nuci braziliene, susan, seminţe de cânepă sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le ai atunci când vrei să prepari batoane energizante acasă.
În funcţie de gusturile tale, alege mixul dorit de nuci/seminţe şi amestecă-l cu fructe uscate pentru a-l transforma într-un soi de aluat lipicios, care după ce va sta la frigider poate fi tăiat exact ca batoanele de cereale din comerţ.Ca să faci aceste batoane ai nevoie de:
- 1 cană cu migdale şi seminţe de floarea soarelui;
- 1 cană cu prune uscate şi curmale;
- 3 linguri ulei de cocos (sau unt de cacao, ulei de palmier);
- puţină sare de mare;
- miere de albine naturală (opţional);
- 1 baton de vanilie (opţional).
1.
Se mixează nucile în robotul de bucătărie, după care se pun pe rând fructele uscate şi batonul de vanilie.2. La final se încorporează uleiul de cocos, sarea de mare şi se toarnă amestecul într-o caserolă/tavă pătrată sau dreptunghiulară.
3. Foloseşte o folie alimentară pe care să o aranjezi în recipientul ales înainte de a pune amestecul pentru batoane. Astfel, îţi va fi mai uşor să-l scoţi din tavă/caserolă.
4. După ce ai nivelat "aluatul" cu ajutorul unui pahar sau cu mâna, se lasă la frigider câteva ore.
5. După ce s-a întărit bine, se taie cu un cuţit formele dorite şi se ambalează fiecare baton în folie alimentară.
6. Se păstrează la frigider.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan