Găteşte fără foc: 5 reţete care ţin de foame atunci când ţii post

Dacă nu vrei să mănânci doar pâine cu zacuscă sau pateu vegetal, este bine să încerci alte reţete simple care te pot ajuta atunci când ţii post. Vezi cât de simplu poţi să le faci!

Dacă nu vrei să mănânci doar pâine cu zacuscă sau pateu vegetal, este bine să încerci alte reţete simple care te pot ajuta atunci când ţii post. Vezi cât de simplu poţi să le faci!



Când mergi la cumpărături ia şi câteva conserve de fasole şi năut pentru că te vor ajuta atunci când eşti în pana de timp şi idei. De asemenea, dacă vei avea în casă ardei, castraveţi, ceapă şi pătrunjel proaspăt cu siguranţă vei face o salată săţioasă şi rapidă.

1. Salată cu boabe de fasole
Fasolea boabe este săţioasă şi bogată în proteine de calitate.

Ingrediente:
1 cană cu fasole fiartă
foarte puţină ceapă, doar pentru aromă delicată
1 ardei roşu
3-4 linguri ulei de măsline
sare de mare
piper
cimbru uscat
suc de lămâie
10 măsline verzi, fără sâmburi.

Mod de preparare:
1.

Se feliază ardeiul, ceapa şi se amestecă împreună cu boabele de fasole.
2. Adaugă restul ingredientelor şi consumă salata cu o felie de pâine prăjită, peste care ai presărat ulei de măsline.

2. Hummus (pateu de năut)

Ingrediente
1 cană cu năut fiert
4-5 linguri cu ulei de măsline
1 căţel mic de usturoi sau usturoi granulat (opţional)
1/2 ardei roşu
zeamă de lămâie
2-3 linguri pastă de susan (opţional)
1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
piper
sare de mare
apă.

Mod de preparare:
1. Se fierbe năutul, se scurge şi se pune în robotul de bucătărie.
2.

Se combină cu ulei de măsline, puţin usturoi, piper, sare, apă, ardei roşu, zeamă de lămâie şi verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel).
3. Opţional poţi să adaugi tahini (pastă de susan) care face pateul mai cremos şi îi oferă un gust aparte.

3. Pateu de dovlecel cu mărar

Ingrediente
1 dovlecel
1 legătură de mărar proaspăt sau mărar uscat
zeamă de lămâie
sare de mare
piper
puţină ceapă
curry
2-3 linguri ulei de măsline
1 vârf de linguriţă cu chimen măcinat.

Mod de preparare:
1. Se curăţă dovlecelul şi se amestecă în blender cu restul ingredientelor.
Se pune dovlecelul curăţat în robot şi se combină cu zeama de lămâie, sare, piper, mărar, curry, puţină ceapă verde sau usturoi, ulei de măsline şi chimen măcinat.

4.

Budincă de ovăz cu banane, nucă şi nucşoară

Ingrediente
1/2 cană cu fulgi de ovăz
1/2 cană cu lapte de soia
un pumn de nuci
1 banană
puţină sare
puţină nucşoară.

Se lasă fulgii de ovăz şi nucile în lapte, de seara până dimineaţa. După ce te-ai trezit mixează-i în robot împreună cu banana şi condimentele.

5. Pastă de avocado cu tahina şi mărar

Ingrediente
1 avocado
1 lingură cu pastă de susan (tahina)
mărar proaspăt
puţină zeamă de lămâie
sare de mare
piper negru.

Se pisează avocado cu furculiţa şi se amestecă toate ingredientele până devin o pastă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod