Fără lactate: Cum să faci lapte din nuci

Este de preferat să-l prepari acasă, deoarece majoritatea produselor care există în supermarket au aditivi nocivi şi mult zahăr în ele.


Dacă ai intoleranţă la lactoză sau ai constatat anumite probleme digestive după consumul de lapte de vacă există atât de multe alternative pe care le poţi face acasă pentru a-l înlocui. Este de preferat să faci laptele vegetal acasă, deoarece majoritatea produselor care există în supermarket au aditivi şi zahăr în ele, iar cantitatea de nucă/soia/orez este una foarte mică.

Optează doar pentru produsele care au apă, boabe de soia/migdale/orez/ovăz şi puţină sare.

În rest, laptele vegetal nu trebuie să conţină nimic pentru a face o alegere sănătoasă. Dacă nu ai gasit nicio sursă de încredere îţi recomand să prepari acest lapte de nuci care este delicios şi are un conţinut ridicat de grăsimi omega-3, bune pentru inimă şi creier.

Reţetă: Lapte din nuci româneşti

Ai nevoie de:
- 1 cană cu nuci, lăsate la hidratat în apă câteva ore
- 3 căni cu apă plată
- 2-3 curmale (sau stafide, miere de albine)
- puţină sare de mare
- un vârf de linguriţă de cuişoare, măcinate
- un vârf de linguriţă de cardamom, măcinat.

Se pun nucile şi curmalele în blender cu o jumătate de cană de apă pentru a se mixa bine.
Apoi se adaugă restul de apă, sarea de mare, cuişoarele şi cardamomul.
Se strecoară cu ajutorul unui tifon, păstrând pulpa pentru fursecuri.
Se toarnă laptele într-o sticlă şi se păstrează la frigider.

Foloseşte laptele ca înlocuitor pentru cel de vacă, folosindu-l pentru lapte cu cacao sau pentru terciul de ovăz de la micul dejun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod