Crema de roşii cu avocado care se face rapid în blender este una dintre cele mai potrivite soluţii pentru o cină răcoritoare şi uşoară.
Roşiile şi avocado combinate cu puţin usturoi, verdeţuri proaspete şi ulei de măsline sunt tot ce ai nevoie pentru a face o supă rece rapidă de vară. Iată două reţete care te pot inspira!
Supă rece de roşii cu avocado
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- 4 roşii mari;
- 1 avocado potrivit;
- 1-2 căţei de usturoi;
- sare de mare;
- piper negru;
- 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- zeamă de lămâie, după gust;
- parmezan ras pentru ornat (opţional).
Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.
Gazpacho sau supă rece de roşii
Ingrediente
- 2 roşii;
- un castravete;
- 1/2 gogoşar roşu;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/4 ceapă roşie;
- 4 linguri ulei de măsline presat la rece;
- 1 linguriţă de oţet balsamic (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- sare;
- piper;
- puţin chimen (opţional).
- 1 felie de pâine mai uscată (opţional).
Am ornat supa cu frunze de busuioc, câteva picături de ulei de măsline şi am servit-o cu o pâinică uscată din făină integrală.
Foto: Ioana Maroşan