Sfecla roşie, morcovii, ghimbirul, frunzele proaspete de pătrunjel şi lămâia sunt câteva dintre ingredientele ieftine şi la îndemână.
Sucurile din legume au rolul de a stimula metabolismul, în special dacă foloseşti în compoziţia lor şi ghimbirul. De asemenea, le poţi consuma cu pulpă sau le poţi mixa în blender, după care să le strecori cu ajutorul unui tifon des. În cazul în care ai un storcător bun de fructe/legume/verdeţuri îl poţi folosi mai uşor, fără să mai fie nevoie să strecori sucul de pulpă.
Combinaţiile pe care le poţi face sunt mult, însă este de preferat să nu amesteci foarte multe ingrediente pentru a obţine o aromă mai predominantă, în funcţie de gusturile tale.
De exemplu, eu prefer să amestec sfecla roşie cu grepfrut, rodie sau morcov, iar la final să adaug 2 rondele groase de ghimbir pentru a-i conferi o aromă puternică.Un alt suc preferat este cel verde cu pătrunjel, pudră de lucernă, castravete, măr verde şi acrit cu zeamă de lămâie. Aceste combinaţii au un rol important în detoxifierea organismului, ajutându-l în procesul de digestie.
Iată cât de simplu le poţi prepara:
1. Suc de sfeclă roşie, morcov şi ghimbir
Ingrediente
- 1 sfeclă roşie mică
- 1 morcov mic
- 2 rondele de ghimbir proaspăt
- rodie sau grepfrut (opţional)
- apă.
Se mixează toate ingredientele în blender după care se strecoară sucul cu ajutorul unui tifon.
2. Suc verde cu patrunjel, pudră de lucernă, castravete, măr şi lămâie
Ingrediente
- 1 castravete mic
- o mână de frunze de pătrunjel/spanac/urzici
- 1/2 măr verde
- 1 linguriţă cu pudră de lucernă/iarbă de grâu/spirulina/chlorella
- zeama de la o jumătate de lămâie
- apă.
Se mixează toate ingredientele în blender după care se strecoară sucul cu ajutorul unui tifon.
Posteaza comentariu