Desert rapid: Fursecuri cu făină de ovăz, nucă de cocos şi gem de caise

O reţetă simplă, cu ingrediente ieftine şi care merge de minune cu ceaiul sau cafeaua de la micul dejun.

 

Foto: Ioana Maroşan

Dacă ai poftă de prăjiturele rapide şi foarte aromate, încearcă această reţetă simplă! Nuca de cocos, făina de ovăz, mierea de albine şi un gem de casă delicios se combină perfect ca să obţii nişte fursecuri gustoase. Iată cât de simplu poţi să prepari această reţetă!

Ingrediente

- 1 cană şi jumătate de fulgi de cocos
- 1 cană cu făină de ovăz
- 1/2 cană cu miere de albine
- puţină sare de mare
- 1/4 cană cu ulei de cocos sau de palmier
- gem de caise sau alt fruct, după gust.

Amestecă într-un bol fulgii de cocos cu făina de ovăz şi sarea de mare.
Uleiul de cocos/palmier se topeşte la abur într-un bol aşezat peste o cratiţă cu apă fierbinte. Apoi se pune şi mierea de albine care se omogenizează cu uleiul, după care se toarnă amestecul peste ingredientele uscate.
Se formează biluţe care se aşază în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Se presează cu degetul fiecare biluţă şi se pune în mijloc câte puţin gem de caise.
Se lasă la cuptor până când se rumenesc pe margini, aproximativ 30 de minute.
Se lasă la răcit şi se pot păstra într-o caserolă la frigider.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod