Bineînţeles că părerile sunt împărţite, iar susţinătorii ambelor tabere nu sunt tocmai puţini. Pe care dintre aceştia îi credem: pe cei care ne spun că vitaminele ne suplimentează dieta săracă în nutrienţi sau pe ceilalţi care argumentează că aceste tablete conţin compuşi sintetici pe care organismul nostru nu-i recunoaşte şi, prin urmare, nici nu-i asimilează.
Eu am ales să cred ultima variantă, asta după ce am citit argumentele unor medici de vază care au studiat fenomenul şi nu îşi dau cu părerea în necunoştinţă de cauză. Unul dintre aceşti specialişti este dr.
Robert Morse care în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine" mi-a deschis ochii şi mi-a clarificat multe nelămuriri referitoare la nutriţie şi la ceea ce trebuie să faci ca să îţi protejezi organismul de boli. Îţi recomand din toată inima să citeşti această carte care-ţi va schimba total percepţia asupra sănătăţii şi te vei gândi de două ori înainte de a face un pas greşit pentru că vei deţine nişte informaţii preţioase care te vor împiedica.Să revenim la argumentele solide pe care le oferă specialistul în cartea sa în privinţa administrării vitaminelor:
1.
2. Vitamina C din aceste suplimente este acidă, filtrează calciul şi scade nivelul colesterolului bun.
3. Administrarea acestor suplimente poate să perturbe anumite reacţii chimice care se petrec în organism.
4. Vitaminele artificiale se acumulează în ţesuturi, provocând diverse blocaje şi favorizând acumularea toxinelor.
Pentru mine sunt suficiente argumentele de mai sus şi acum ştiu sigur de ce nu voi lua niciodată vitamine artificiale. Tu ce părere ai? Ce alte argumente ai descoperit în favoarea sau defavoarea administrării de vitamine?