Cum să faci un cheesecake cu vanilie şi ciocolată, fără să foloseşti cuptorul

Ai poftă de un desert răcoritor şi rapid? Descoperă cât de uşor poţi să faci un cheesecake cu vanilie şi ciocolată, fără să-l coci în cuptor! Deoarece săptămâna trecută a fost

Ai poftă de un desert răcoritor şi rapid? Descoperă cât de uşor poţi să faci un cheesecake cu vanilie şi ciocolată, fără să-l coci în cuptor!

Deoarece săptămâna trecută a fost insuportabil de cald pentru mine nu am găsit altă idee mai bună de desert decât acest cheesecake preparat la rece, combinând aroma vaniliei cu cea a ciocolatei cu lapte. A ieşit un tort delicios pe care cu siguranţă nu am să-l uit şi am să-l mai fac.

Iată ce ingrediente am folosit:

Pentru blat
- biscuiţi oreo
- biscuiţi digestivi
- puţin unt.

Pentru cremă
- 4 cutii cu cremă de brânză Philadelphia
- 1 ciocolată cu lapte (Milka)
- 2 plicuri cu zahăr vanilat Bourbon sau extract de vanilie.

Cantitatea de biscuiţi diferă în funcţie de cât de gros vrei să fie blatul.

Eu am folosit un pachet de biscuiţi în genul Oreo, 2 pachete mici cu biscuiţi digestivi şi 50 de grame de unt. Le-am pus pe toate în robotul de bucătărie şi le-am mixat până au căpătat consistenţa unui blat fărâmicios. Am pus compoziţia în forma pentru tartă şi am presat-o foarte bine cu mâna şi cu un pahar. Se pune la frigider până prepari crema.
Crema de brânză am amestecat-o bine cu un tel, în timp ce am lăsat ciocolata la topit într-un vas fondue.
Am împărţit crema în două castroane.
O parte am amestecat-o cu zahărul vanilat, iar cealaltă parte am combinat-o cu ciocolata topită.
Se toarnă crema albă, care se intercalează cu cea de ciocolată.
Se lasă la frigider câteva ore.

Foto: Ioana Maroşan