Cum să faci o îngheţată pe băţ cu fructe, dar fără lactate

Îngheţata pe băţ este unul dintre deserturile preferate în acest sezon. Poţi să prepari acasă o variantă sănătoasă fără lactate, zahăr, coloranţi şi arome artificiale. Iată

Îngheţata pe băţ este unul dintre deserturile preferate în acest sezon. Poţi să prepari acasă o variantă sănătoasă fără lactate, zahăr, coloranţi şi arome artificiale.

Iată cât de simplu poţi să prepari îngheţată pe băţ fără să te complici şi fără să cumperi multe ingrediente. Ai nevoie de:

- 1 lămâie
- apă plată
- miere de albine naturală
- bucăţi de fructe proaspete (prune, caise, piersici, banane, pepene galben, pepene roşu)
- frunze proaspete de mentă.

Prepară o limonadă mai concentrată şi toarnă câte puţin din ea în formele pentru îngheţata pe băţ.
Aşază apoi bucăţile de fructe şi frunzele de mentă, astfel încât să umpli formele de îngheţată.
Pune capacul cu băţ peste formele de îngheţată şi pune-le la congelator câteva ore.
Înainte de a le scoate din forme se lasă câteva minute la temperatura camerei.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod