Cum să faci fursecuri fără făină, unt şi zahăr alb rafinat

Fursecurile sau "cookies" după cum se mai numesc constituie o soluţie rapidă pentru a avea ceva dulce, dar preparat în casă şi mult mai sănătos. Descoperă o reţetă rapidă şi sănătoasă!


Din dorinţa de a face cookies rapide, cu cât mai puţine ingrediente, dar fără să recurg la varianta obişnuită am găsit această versiune pe site-ul Healthfull Pursuit pe care am încercat-o.

M-a încântat faptul că nu trebuie să folosesc unt, făină şi zahăr rafinat. Iată ce ingrediente am folosit pentru a le prepara:

- 1 cană cu fulgi de nucă de cocos
- 1/4 cană cu pudră de cacao
- 2 ouă
- seminţele de la un baton de vanilie
- 1/4 cană cu miere de albine sau zahăr nerafinat.

Se amestecă toate ingredientele.
Se fac biluţe care se aplatizează cu o lingură direct în tava tapetată cu o foaie de copt.
Se lasă la cuptorul încins aproximativ 15-20 de minute, după care se lasă la răcit.
Se păstrează într-un recipient închis, la temperatura camerei, unde rezistă mai bine de două săptămâni.

Foto: Ioana Maroşan