Ştiu că este greu să descifrezi toate ingredientele care sunt într-o cremă. Dar trebuie să faci acest lucru, dacă vrei să ai grijă de pielea ta şi să nu o sufoci cu toate substanţele toxice! Notează-ţi pe o foaie ingredientele care nu au ce să caute în crema ta!
Un studiu realizat de cercetătorii unei companii de produse cosmetice din Marea Britanie arată că femeile folosesc, în medie, 13 produse cosmetice în fiecare zi, care conţin peste 515 substanţe chimice. Acelaşi studiu cataloghează parfumurile ca fiind cele mai pline de substanţe toxice, având de la 250 până la 400 de ingrediente.
Şi lista continuă cu rujurile, loţiunea de corp şi mascara care au între 29 şi 33 de ingrediente.Sper că te-am convins să ai grijă la alegerile pe care le faci şi să foloseşti doar produsele de îngrijire care nu conţin:
1. Propilen glicol
Provoacă: iritaţii cutanate, inflamaţii şi afecţiuni dermatologice.
2. EDTA (acid tetra-acetic de amino-etilenă)
Provoacă: tulburări hormonale, cancer renal, cancer hepatic, afecţiuni dermatologice, renale şi intestinale.
3. Ulei mineral şi derivatele sale
Provoacă: îmbătrânirea prematură a pielii, distruge bariera imunitară naturală a pielii (inhibându-i capacitatea de a respira şi de a absorbi substanţele necesare hidratării), afectează capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizează apariţia acneei şi a altor boli dermatologice. Îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.
4. Parfumurile sintetice şi coloranţii
Provoacă: alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.
5. Lauret de sodiu şi/sau lauril sulfat (SLES/SLS)
Provoacă: iritaţii cutanate/afecţiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice. De asemenea, poate afecta sistemul nervos şi cerebral.
Îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: sodium lauryl sulfate (SLS, SLES), sodium laurel or lauryl sulfate.6. Parabenii
Numeroase studii îi asociază cu apariţia unor tipuri de cancer şi dezechilibre hormonale, după cum avertizează şi cunoscutul cercetător şi neurolog David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer". Îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, benzylparaben.
7. Ftalaţii
Efecte nocive pe care le au asupra organismului: dereglări hormonale, alergii, intoxicarea ficatului, infertilitatea şi anomalii genitale la bebeluşi. Îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: dietilhexilphtalate - DEHP şi toate care se termină în "phthalate".
8. Triclosan
Are efecte nocive asupra funcţiilor tiroidei şi este suspectat de scăderea fertilităţii.
9. Dioxane
Prima referire despre posibilele efecte cancerigene a apărut în 1965 şi a fost confirmată în 1978 de National Cancer Institute. Cum îl găseşti trecut pe etichetă: toate ingredientele care conţin terminaţia "eth".
Posteaza comentariu