Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite care este cea mai bună soluţie care te ajută să mai înlături din substanţele nocive de pe alimentele proaspete
Pesticidele pot afecta sănătatea, mai ales în cantităţi mari.
Unii aleg să stea departe de fructele şi legume din supermarket, care vin majoritatea din import, dar asta nu este o soluţie. Şi producătorii noştri au învăţat să le folosească din plin, avertizează Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
Potrivit specialistului, chiar dacă alegi legumele şi fructele organice, riscul contaminării acestora cu pesticide nu este complet eliminat. "Dacă alegi legume şi fructe organice, riscul expunerii la pesticide scade dramatic, dar nu este complet eliminat.
Reziduurile de pesticide se pot detecta şi în culturi organice, ca urmare a contaminării încrucişate din loturile învecinate, a prezenţei continue a pesticidelor foarte persistente, precum DDT în sol, sau a utilizării accidentale sau frauduloase", explică nutriţionistul.Apa îndepărtează 80% din reziduurile de pesticide. Dar există şi alte soluţii practice la care poţi apela şi care sunt eficiente decât apa.
Două metode de eliminare 100% eficiente
"O soluţie de acid acetic cu 5% concentraţie îndepărtează până la 100% din pesticide.
Ce-i acest acid acetic? Oţet alb la concentraţie maximă. Oţetul diluat e puţin mai bun decât apa de la robinet, iar oţetul concentrat este scump", explică specialistul.O altă soluţie bună este apa sărată, recomandă medicul nutriţionist. "O saramură cu 10% concentraţie (o parte sare, 9 părţi de apă) este la fel de bună sau chiar mai bună decât oţetul concentrat", aflăm de la specialist.
Posteaza comentariu