Budinca de amarant, o soluţie bună pentru zilele de post

Este considerat proteină completă, fiind o pseudocereală extrem de nutritivă şi potrivită pentru un mic dejun când nu vrei să mănânci de dulce

Pe lângă proteine, amarantul mai conţine fibre, precum şi o mulţime de vitamine şi minerale. Amarantul nu conţine gluten, astfel că poate să fie consumat şi de către persoanele care au intoleranţă la gluten.

Ai nevoie de:

- 1/2 cană cu amarant
- 1 cană şi jumătate de lapte vegetal sau apă
- 1 lingură cu fulgi de cocos
- puţină sare de mare.

După ce ai spălat bine amarantul se pune la fiert în apă sau lapte vegetal.

Se lasă la foc mic timp de 20 de minute până când absoarbe lichidul şi devine lipicios. Dacă ai fiert amarantul în apă, după ce l-ai luat de pe foc adaugă puţin lapte vegetal pentru a-l face mai cremos. Apoi mai poţi adăuga curmale mărunţite sau stafide pentru a-l îndulci, nuci, afine, cătină şi felii de banane.