De ce ai nevoie de calciu?
- pentru oase, cartilaje, dinţi, tendoane şi ţesutul conjunctiv.
- ajută numeroase enzime să-şi facă treaba în organism.
- colaborează cu neurotransmiţătorii.
- este esenţial pentru coagularea sângelui.
Iată care sunt principalele simptome pe care medicul Robert Morse le-a enumerat în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine":
1. Crampe şi spasme musculare;
2. Bătăi cardiace puternice;
3. Insomnie;
4. Irascibilitate şi stări de nervozitate;
5. Degradarea şi căderea dinţilor;
6. Hemoroizii;
7. Dureri la jumătatea spatelui;
8. Apariţia venelor varicoase.
Surse naturale de calciu
Potrivit specialistului, cele mai bune surse de calciu se găsesc în: varec (alge marine), seminţe de susan, legume cu frunze de culoare verde închis, morcovi, portocale, migdale, broccoli, seminţe de floarea soarelui, alune, tofu, orez brun, majoritatea fructelor şi legumelor.
Atenţie! Următoarele obiceiuri alimentare extrag calciul din oase şi ţesuturi:
- cafeaua;
- ceaiurile din comerţ;
- băuturile carbogazoase;
- marijuana;
- sarea în exces;
- ţigările;
- zahărul rafinat;
- alcoolul;
- diureticele chimice.