Ştim că substanţele pe care se bazează cele mai noi tratamente anticancer se găsesc în mod natural în multe ierburi şi mirodenii. Trebuie doar să le cunoaştem şi să le introducem în alimentaţia noastră. Iată care sunt acestea!
Când eram mică nu suportam să văd pătrunjel în ciorbe şi mâncăruri, acum nu mă mai satur să-l presar peste orice fel de mâncare. Aşadar, n-a fost dragoste la prima degustare nici pentru pătrunjel, nici pentru ţelină sau alte verdeţuri din grădina bunicii mele.
Şi acelea chiar erau bio, eco :) Şi iată-mă acum în căutarea verdeţurilor şi a mirodeniilor pe care nu le suportam pe vremea copilăriei.După ce am citit cartea scrisă de dr. David Servan-Schreiber m-am deşteptat şi am realizat cât de important este să consumăm în fiecare zi alimente crude, în special legume cu frunze verzi. Pe lângă leurda, untişorul, ştevia, loboda, salata verde, spanacul, urzicile pe care le avem la îndemână în această perioadă şi trebuie să profităm din plin de ele, mai există câteva plante despre care am aflat cu surpriză din cartea "Anticancer" (despre care vă spuneam într-o postare anterioară) că au efecte asemănătoare cu cele ale unui medicament special conceput pentru a împiedica dezvoltarea tumorilor canceroase.
Iată despre ce ierburi şi mirodenii vorbeşte dr. David Servan-Schreiber:
1. Menta
2. Măghiranul
3. Cimbrul
4. Oregano
5. Busuiocul
6. Rozmarinul
7. Pătrunjelul
8. Ţelina.
Toate aceste mirodenii conţin acizi graşi din familia terpenilor care acţionează asupra unor largi varietăţi de tumori, împiedicând răspândirea celulelor canceroase şi provocându-le moartea, spune dr. Servan-Schreiber. Mai mult, specialistul explică în cartea sa despre un acid - carnosolul - prezent în rozmarin care are rolul de a împiedica invazia celulelor canceroase către ţesuturile învecinate.
De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru Studiul Cancerului au demonstrat că extractul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia să penetreze celulele canceroase.Un alt studiu despre care vorbeşte specialistul în cartea sa scoate la iveală efectele apigeninului, o substanţă care se găseşte din belşug în pătrunjel şi ţelină, şi care inhibă formarea noilor vase de sânge care hrănesc tumora şi o ajută să se dezvolte.
Posteaza comentariu