De ce ai nevoie de vitamina C?
- pentru a avea o piele elastică;
- pentru dinţi sănătoşi;
- pentru sănătatea oaselor;
- pentru întărirea sistemului imunitar;
- pentru a favoriza absorbţia fierului;
- pentru a menţine un nivel normal al tensiunii arteriale;
- pentru a ne apăra de cancer;
- pentru a ne proteja inima, scăzând riscul de ateroscleroză şi împiedicând creşterea colesterolului "rău";
- pentru sănătatea creierul;
- pentru arderea grăsimilor;
- pentru detoxifierea organismului;
- pentru sănătatea ochilor, pe care-i protejează de cataractă.
De la prof. dr.
Gheorghe Mencinicopschi am aflat că fumătorii, femeile care iau anticoncepţionale şi cei care stau într-o zonă a ţării cu temperaturi prea scăzute sau prea ridicate trebuie să consume zilnic alimente care le aduc un aport însemnat de vitamina C, deoarece necesarul este mai mare.Opţiuni mai bogate în vitamina C decât citricele
Ştiam de lămâi, portocale, citrice în general, dar se pare că acestea nici nu reuşesc să ajungă din urmă alte surse mult mai bogate în vitamina C, după cum am aflat tot de la dr. Menci:
1.
2. Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele.
3. Coacăzele negre au de 4 ori mai multă vitamina C decât portocalele.
4. Urzica ajută la detoxifierea organismului şi îi asigură necesarul de vitamina C, plus numeroşi alţi nutrienţi.
5. Pătrunjelul are de 4 ori mai multă vitamină C decât citricele.
6. Germenii de lucernă au de 4 ori mai multă vitamina C decât citricele.