Dacă simţi nevoia de a face o pauză după toate alimentele săţioase pe care le-ai consumat de Paşte, iată câteva trucuri utile ca să-ţi ajuţi cu paşi mici organismul.
Un regim alimentar simplu, constituit numai din ingrediente naturale şi proaspete este cel care te va ajuta să elimini eficient toxinele din corp. Nu te gândi la această cură de detoxifiere ca la un program complicat şi care necesită foarte multă energie din partea ta. Dacă ţii cont de câteva reguli de bază şi elimini din dietă unele alimente vei obţine rezultate spectaculoase.
Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când te apuci de detoxifiere:
1. Cumpără doar alimente proaspete!
Legumele, verdeţurile şi fructele trebuie să constituie principalele ingrediente din frigiderul tău. Bazează-te pe ele pentru a prepara salate de crudităţi sau diverse mâncăruri preparate cât mai simplu.
2. Bea dimineaţa apă călduţă cu lămâie şi un smoothie verde!
Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce te-ai trezit este să încălzeşti apă plată pe care să o amesteci cu zeamă de lămâie şi o linguriţă cu seminţe de in măcinate. De asemenea, este de preferat ca în unele dimineţi să acorzi o pauză organismului şi să consumi doar un smoothie plin de vitamine şi nutrienţi.
Spanacul, pătrunjelul, menta, urzicile, ştevia, loboda sunt câteva dintre ingredientele de bază pentru suc. În rest, îmbogăţeşte-l cu seminţe de cânepă, seminţe de susan, zeamă de lămâie, pudră din iarbă de grâu sau pudră de spirulină şi opţional un măr şi o jumătate de banană. Poţi să faci diverse combinaţii astfel încât proporţia cea mai ridicată să fie cea de verdeţuri şi să nu foloseşti foarte multe fructe.3. Gustările trebuie să fie compuse numai din fructe, nuci/seminţe hidratate sau legume proaspete
Între mesele principale este recomandat să apelezi doar la gustări proaspete şi simple. Un pumn mic de migdale/seminţe de floarea soarelui/caju/nuci înmuiate câteva ore în apă, sau un fruct/o legumă în stare crudă sunt cele mai potrivite alegeri.
4. Nu uita nici de ceaiurile din plante medicinale!
Ceaiul de urzici, cozi de cireşe, mentă, muşeţel, ghimbir, păpădie sunt câteva dintre cele mai utile pentru deoxifierea organismului. Este recomandat să le consumi neîndulcite, însă dacă simţi nevoia poţi să foloseşti puţină miere naturală de albine sau o felie de lămâie.
De asemenea, consumă aceste ceaiuri călduţe.5. La mesele principale consumă cereale integrale, leguminoase, grăsimi sănătoase şi legume preparate termic cât mai simplu
Orezul brun, pastele din făină integrală, quinoa, amarantul, meiul, grâul/orzul/ovăzul integral sunt câteva dintre cele mai nutritive cereale integrale la care poţi să apelezi. Pe lângă ele poţi să adaugi grăsimi sănătoase (ulei de măsline, nuci, avocado, peşte), leguminoase (mazăre, năut, linte, fasole boabe) şi legume la abur/cuptor.
6. Evită cafeaua, alcoolul şi produsele rafinate din comerţ!
Zahărul rafinat şi diversele dulciuri din comerţ, produsele de panificaţie şi patiserie care au făină albă rafinată, cât şi mezelurile şi alte produse de origine animală intens procesate trebuie să le eviţi.
Reţine că alimentaţia ta trebuie să fie una cât mai simplă, cu ingrediente proaspete, consumată în cantităţi normale şi te vei descurca de minune. Nu cumpăra produsele nesănătoase pentru a nu le avea la îndemână în casă.
Ar fi de preferat să eviţi măcar pentru o săptămână orice produs de origine animală (lactate, ouă, carne), însă dacă nu reuşeşti atunci alege-le pe cele mai sărace în grăsimi şi prepară-le într-un mod simplu.