Seminţele de in sunt bogate în acizi graşi omega-3 care feresc inima de boli, dar ajută şi la o digestie mai bună, ferindu-te astfel de kilogramele în plus. Ce alte beneficii au şi cum să le foloseşti?
Seminţele de in sunt pline de vitamina E, betacaroten, acizi graşi esenţiali, proteine şi fibre. De aceea, este recomandat să le consumi zilnic. Alege seminţele mărunţite, deoarece cele întregi nu sunt digerate de către organism.
Poţi să foloseşti o lingură cu seminţe pisate într-un pahar cu apă călduţă pe care să-l consumi chiar la trezire, înainte de a lua micul dejun.
De asemenea, poţi să le pui în cerealele de la micul dejun, peste salatele pe care le consumi la prânz sau un pâinea/brioşele/checul pe care le prepari în casă.
Nu vor schimba gustul preparatului, dar vor aduce cu siguranţa un plus de valoare nutriţională.Iată cinci dintre cele mai importante motive oferite de nutriţionistul Gillian McKeith pentru care ar trebui să consumi seminţe de in zilnic.
1. Ajută la reglarea greutăţii corporale, prevenind constipaţia
2. Lubrifiază colonul, ajutând la prevenirea cancerului de colon şi sân
3. Reduc colesterolul, ferind inima de boli
4. Îmbunătăţesc tonusul pielii, oferindu-i un aspect mai sănătos
5. Datorită conţinutul bogat în lignani şi iziflavonoide, seminţele de in au proprietăţi anticancerigene.