Micile noastre obiceiuri pot influența în bine sau în rău sănătatea creierului. Un neurolog ne oferă cinci soluții simple pentru a avea mintea mai clară și a lua mai ușor decizii optime.
De fiecare dată când facem o alegere, ar trebui să ne gândim puțin: „E bine pentru creierul meu să fac asta sau este ceva rău?”, scrie site-ul MindBodyGreen. Aceasta întrebare simplă te poate ajuta să decizi acțiunea potrivită pentru a-ți îmbunătăți puterea de concentrare, performanța, memoria și capacitatea de luare a deciziilor.
Iată cinci mici obiceiuri zilnice pe care neurologul Daniel Amen le-a cultivat de-a lungul anilor pentru că au contribuit la îmbunătățirea sănătății creierului:
1.
Protejează-ți capulSă-ți ferești creierul de accidentări, poluare și stres este primul pas în optimizarea funcționarii creierului. Acest organ e foarte sensibil, iar cutia craniană este foarte dură. În interiorul craniului sunt multe creste osoase ascuțite. Unele regiuni cerebrale sunt foarte vulnerabile la traume, mai ales zonele implicate în memorie, învățare și stabilitatea dispoziției.
Este esențial să-ți protejezi creierul de accidentare. O singură accidentare la cap poate ruina o viață. Lucrurile simple pe care le poți face sunt să-ți pui întotdeauna centura de siguranță și să porți casca atunci când urci pe bicicletă sau pe motocicletă ori când schiezi. În plus, dacă tu dai un exemplu, sunt șanse mari că acesta să fie urmat de rude și de prieteni. Citește continuarea pe andreearaicu.ro!