5 beneficii oferite de periajul uscat al pielii

Periajul uscat face pielea strălucitoare, catifelată, cu un aspect vizibil întinerit şi ajută la o mai bună hidratare a ei. Descoperă cât de simplu poţi să aplici acest truc şi ce beneficii

Periajul uscat face pielea strălucitoare, catifelată, cu un aspect vizibil întinerit şi ajută la o mai bună hidratare a ei. Descoperă cât de simplu poţi să aplici acest truc şi ce beneficii aduce!

Ca să ai o piele fină şi strălucitoare nu uita să faci măcar de câteva ori pe săptămână un periaj uscat. Acordă-ţi timp înainte de a face duş şi execută un periaj uscat al pielii, după care hidratează bine pielea.

Beneficiile periajului uscat al pielii

1. Îndepărtezi celulele îmbătrânite sau moarte;
2. Favorizează circulaţia sanguină şi limfatică, favorizând eliminarea toxinelor din corp;
3. Atenuează celulita;
4. Permite pielii să absoarbă mai bine substanţele nutritive din unt/uleiul pe care-l foloseşti;
5. Aspectul pielii este vizibil întinerit.

Cum se face periajul uscat?

Ca să recurgi la acest tip de masaj ai nevoie de o perie din fibră vegetală sau de mănuşi abrazive pentru exfoliere. Nu este foarte importantă direcţia de periere, dar este mai eficientă dacă periezi dinspre extremităţi spre partea centrală a corpului. Astfel că trebuie să urmezi următorii paşi:

- periajul se face pe pielea uscată, înainte de a intra la duş;
- începe cu tălpile, picioarele, gambele şi mâinile;
- este recomandat să faci periajul uscat în fiecare zi sau măcar de 3-4 ori pe săptămână
- pentru ten foloseşte o perie mai mică sau o mănuşă pentru exfoliere şi execută mişcări circulare delicate. Poţi să recurgi la acest periaj uscat al pielii chiar şi zilnic, dacă pielea ta reacţionează bine. Durata periajului: 30 de secunde în primele săptămâni, iar apoi 1 minut. După acest procedeu foloseşte o crema intens hidratantă.