5 alimente bogate în magneziu. Include-le în dietă!

O jumătate de ceaşcă cu seminţe de dovleac asigură necesarul zilnic de acest mineral. Descoperă cum te ajută şi în ce alte produse îl găseşti!


1. Seminţele crude de dovleac

Necesarul zilnic de magneziu este asigurat de o ceaşcă cu seminţe de dovleac. Alte nuci şi seminţe bogate în magneziu sunt migdalele, seminţele de floarea-soarelui, nucile braziliene, nucile caju, seminţele de pin, seminţele de in şi nucile româneşti.

2. Verdeţurile

Spanacul, pătrunjelul şi orice alte verdeţuri de culoare închisă au un rol detoxifiant pentru corp.

Indiferent că le consumi în stare crudă sau preparate simplu, verdeţurile aduc o doză importantă de magneziu şi foarte puţine calorii.

3. Avocado

Un avocado feliat în sadnvişul sau salata de la prânz îţi asigură 15% din necesarul zilnic de magneziu. Prin urmare, include avocado în meniul tău şi consumă-l în salate, smoothie, deserturi sau ca garnitură pentru alte mâncăruri.

4. Bananele

Sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în potasiu, însă în banane găsim şi magneziu.
O banană conţine până la 32 de miligrame de magneziu, alături de vitamina C şi fibre.

Consumă-le la micul dejun sau ca gustare între mesele principale. Alte fructe care aduc o cantitate însemnată de magneziu sunt căpşunile, grepfrutul, smochinele şi murele.

5. Peşte

Macroul, somonul, halibutul şi tonul sunt câteva dintre sursele importante de magneziu pe care trebuie să le introduci în meniul tău săptămânal. Pe lângă magneziu, corpul tău va beneficia de un plus de omega-3 şi vitamina D care se regăsesc din abundenţă în peşte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod