4 cereale fără gluten pe care trebuie să le încerci

Hrişca este o alternativă sănătoasă şi are o mulţime de beneficii pentru corpul tău. Descoperă ce alte soluţii ai dacă suferi de boala celiacă.


1. Quinoa

Conţin o proteină completă superioară, având mai multe proteine utilizabile decât carnea. De asemenea este o sursă bogată în minerale, în special calciu care este mai uşor de asimilat decât cel din lapte.

2. Meiul

Conţine fier, magneziu, potasiu, siliciu, vitamine din complexul B, vitamina E, proteine cu puţine calorii, enzime digestive şi are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces.

Îl poţi folosi în locul cartofilor dacă îţi place piureul, pentru a evita consumul exagerat de cartofi.  De asemenea, trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.

3. Orezul brun

Este o sursă excelentă de vitamine din complexul B şi este benefic pentru sistemul nervos, ameliorând semnificativ simptomele depresiei.

4. Hrişca

Nu conţine gluten şi o sursă bună de proteine. Are un efect protector pentru sânge, stomac, splină şi colon.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod